factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Cum generezi și trimiți automat e-factura în SPV ANAF

Dacă folosești factureaza.ro și trebuie să emiți e-facturi, îți recomandăm să activezi integrarea e-Factura. Cu ajutorul acestei integrări, e-facturile sunt generate și trimise automat în SPV ANAF. Odată activată, nu va mai fi nevoie să intri în SPV ANAF. Totul va decurge mai rapid și mai ușor.

Pentru întrebări generale cu privire la e-Factura, citește acest articol. Dar, pe scurt, începând cu 2024, dacă SRL-ul sau PFA-ul tău emite facturi către alt SRL sau PFA, în aceste cazuri va trebui să generezi și să transmiți e-Factura în SPV ANAF.

Ca să activezi integrarea e-Factura prin factureaza.ro trebuie să te afli într-una din aceste situații:

* Să ai chiar tu, personal, certificat digital pentru acces în SPV-ul firmei sau PFA-ului tău

* Sau, să aibă contabilul cu care lucrezi certificat digital pentru acces în SPV-ul firmei sau PFA-ului tău

În funcție de situația în care te afli, urmează pașii de mai jos ca să generezi și să transmiți automat e-Factura în SPV ANAF. Nu e deloc complicat și durează puțin. Iar după aceea vei economisi mult timp și vei evita o grămadă de bătăi de cap.

Cum activezi integrarea automată e-Factura

Din meniul ‘Integrări’, mergi la ‘Informații generale’ sau ‘e-Factura’, unde apeși butonul ‘e-Factura - Integrare automată cu e-Factura’

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 1

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 2

Se va deschide o pagină unde vei găsi linkuri pentru activarea integrării. Dacă ai permisiunea de autentificare în S.P.V., atunci apasă pe primul buton.

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 3

În cazul în care nu ai acces la S.P.V. alege varianta ‘Fără permisiunea de autentificare în S.P.V. cu certificatul digital’. Vei primi un link pe care va fi necesar să îl copiezi și să îl trimiți contabilului tău, respectiv persoanei care poate accesa S.P.V. ANAF cu certificat digital pentru firma ta.

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 4

Accesul pentru integrarea e-Factura va fi apoi activ și poți anula oricând integrarea e-Factura.

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 5

Pentru a trimite efectiv factura la ANAF, deschizi factura pentru vizualizare, iar pe coloana din stânga, în secțiunea Trimite/Descarcă dai click pe ‘e-Factura’. Se va deschide apoi o pagină în care, odată cu activarea accesului, vei putea observa butonul ‘Trimite la e-Factura (ANAF)’.

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 6

Generare și trimitere e-facturi în SPV ANAF - pasul 7

Spor la facturat!

Înapoi la listă